Przepisy kulinarne Grażyny

BABKA 3-KOLOROWA


2,5 szklanki m±ki
4 jaja
1,5 szklanki cukru
1 szklanka oleju
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyki kakao
3 łyżki czerwonego kisielu
1 szklanka wody

Odsypać osobno 3 łyżki m±ki, resztę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jaja ubić z cukrem. Cały czas ubijaj±c, dodawać na przemian m±kę z proszkiem i wodę z olejem. Podzielić masę na 3 czę¶ci. Do jednej dodać kisiel, do drugiej kakao, do trzeciej resztę m±ki. Wylać na podłużn± blaszkę (korytko) najpierw ciasto kakaowe, potem białe, na końcu kisielowe. Piec w ¶rednio ogrzanym piekarniku około 50 min.


Przepisy kulinarne Grażyny 2011-2021