Przepisy kulinarne Grażyny

CIASTKA FRANCUSKIE Z SEREM


1 opakowanie ciasta francuskiego
25 dag twarogu
4 łyżeczki cukru
1 jajo
1 łyżka m±ki ziemniaczanej
1 łyżka masła
1/2 łyżeczki olejku pomarańczowego

Twaróg zmielić lub rozetrzeć. Masło, żółtko, cukier, m±kę ziemniaczan±, twaróg i olejek utrzeć na gładk± masę. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty o boku około 7-8 cm. Na ¶rodek każdego kwadratu wyłożyć łyżkę masy twarogowej i złożyć na pół w trójk±t. Posmarować wierzch rozm±conym białkiem i posypać odrobin± cukru. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni ok. 10-15 min.


Przepisy kulinarne Grażyny 2011-2021