Przepisy kulinarne Grażyny | ||||||||||||||||||
|
SZARLOTKA Z GALARETKˇ BISZKOPT 5 jaj 6 łyżek m±ki 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić z cukrem na sztywn± pianę. Dodać żółtka MASA JABŁKOWA 1,5 kg jabłek antonówek 1 galaretka owocowa 1 łyżka żelatyny cukier Jabłka obrać, podzielić na cz±stki, usun±ć gniazda nasienne KREM 1/2 l mleka 1 budyń cytrynowy 1 kostka masła 1 szklanka cukru Budyń ugotować i wystudzić. Utrzeć masło POLEWA 1 łyżka wody 1/2 kostki margaryny 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao Wszystko razem podgrzać do zagotowania, ale nie gotować. Wystudzić. Polać na ciasto. |
Przepisy kulinarne Grażyny 2011-2021 |