Przepisy kulinarne Grażyny | ||||||||||||||||||
|
TORT WĘGIERSKI CIASTO 6 jaj 6 dużych łyżek wody 40 dag cukru 1 cukier waniliowy 20 dag mąki tortowej 20 dag kartoflanki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Jaja ubić z wodą, cukrem i wanilią. Dodać mąki, kakao KREM 5 jaj 1,5 szklanki cukru 1 kostka margaryny 1 kostka masła 1 łyżka kakao 2 łyżeczki kawy spirytus od owoców sok z cytryny Tłuszcz utrzeć na pulchną masę. Jaja ubić OWOCE suszone śliwki, drylowane wiśnie, rodzynki, migdały, ananasy z puszki, pomarańcze (po pokrojeniu powinno być około 1 l owoców) 1/4 l spirytusu lub 1/2 l wódki Wszystko drobno posiekać i zalać na noc alkoholem. Odsączyć owoce. Biszkopt przekroić na trzy części. Płynem odciśniętym |
Przepisy kulinarne Grażyny 2011-2021 |